NOORWEGEN

Noorwegen is het noordelijkst gelegen land ter wereld met open water. Vriendelijke nuchtere mensen, uniek natuurschoon en een gastvrij land, waar je vrijheid ervaart zonder grenzen. In Noorwegen wordt wel eens gezegd ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’. Het kan er in de wintermaanden namelijk behoorlijk koud zijn. Een ervaring die wij als Nederlander niet kennen. Noren zijn trots op hun culinaire tradities. Het is het land van de vis, maar probeer ook eens rendier en eland of het nationale gerecht Kjottkaker; te vergelijken met de oer-Hollandse gehaktbal.

GEILO

Wij verblijven al jaren tot volle tevredenheid in het plaatsje Geilo. Geilo is een levendige wintersportplaats op 800 m hoogte, gelegen in het centrum van Noorwegen en geldt als één van de oudste wintersportgebieden. Ondanks dat Geilo bekend staat als een uitstekend skigebied hoef je niet te skiën om je te vermaken. Trek de natuur in – met paarden, rendieren, honden of per sneeuwscooter – een unieke belevenis. Ook après-ski in Geilo is populair en gevarieerd met gezellige pubs, cafés en restaurants.

DAGALI

Dagali is een klein bergdorpje op 875 m hoogte in Skurdalen, 24 km van Geilo, omringd door een ongerepte natuur. Op 3 km afstand ligt Dagali skicentrum met enkele liften en pistes en de populaire sleetjeshelling. Sneeuwscootertochten zijn een geweldige bezigheid hier. Elke ochtend vertrekken wij met de auto in de richting van Dagali. Hier zullen alle activiteiten plaats vinden. Op zowel het vliegveld als op de aangrenzende rivier hebben wij prachtige banen aangelegd. Hoewel Dagali niet heel noordelijk is gelegen is het wel een van de koudste plekken van Noorwegen; de rivier is ook de laatste jaren altijd van december tot april stijf bevroren!

VERBLIJF

Het befaamde Dr. Holms Hotel in Geilo biedt onze groep een gezellig en luxe verblijf. Midden in de bergrijke omgeving van Geilo is dit een perfect uitgangspunt voor een aantal avontuurlijke dagen. De kamers zijn voorzien van alle luxe en gratis WiFi en waarschijnlijk het allerbelangrijkste: een heerlijk bed. Daarnaast beschikt het hotel over een gezellig ingerichte bar. De Dr. Holms Spa beschikt over een zwembad, jacuzzi en sauna, alsmede een fitnessruimte. De hotelbibliotheek met gezellige open haard is de perfecte omgeving om in te ontspannen. Klassieke Noorse gerechten worden geserveerd in het Brasserie Restaurant. In de op de jaren ’50 geïnspireerde Bowl & Dine kan fastfood worden genoten en worden gebowld. Gasten kunnen ook ontspannen met een krant en een kopje koffie in Café Lobby.