Auto’s & Track

Er wordt gereden met speciaal geprepareerde auto’s, zoals BMW 3-serie en Nissan Sunny, waardoor de gasten zowel voor- als achterwielaandrijving kunnen ervaren. De groepen zijn klein (maximaal 16 personen) en men deelt met twee gasten een auto; er zijn 3 instructeurs, een afsleepauto (!) en een coördinator om alles in goede banen te leiden. Op de bevroren rivier staan de deelnemers liefst vijf verschillende ‘tracks’ tot de beschikking, zodat er veel variatie is, van langzame bochten tot high-speed secties en van slalom tot driftcirkel.

IJSRIJDEN

De volgende onderdelen komen op de eerste ochtend aan de orde: achter- en voorwiel aangedreven rallyauto’s voorzien van low-grip spikes om drifttechnieken onder controle te krijgen. In de middag wordt de lat al iets hoger gelegd en gaat de snelheid al omhoog. Op de tweede dag zijn de rallyauto’s voorzien van 12 mm hoge wedstrijdspikes. Hierdoor krijgt de auto meer grip en zullen de snelheden behoorlijk toenemen wat voor een extra adrenalinestoot zal zorgen. Extra spannend wordt het door het feit dat we niet over een vlak circuit rijden, maar dat je letterlijk tussen de sneeuwwallen door drift. Deze dag zullen wij afsluiten met een echte klassementsproef waar duidelijk zal worden wie de snelste rijders van de groep zijn.

ontvangst

In het gebouw van het vliegveld wordt elke dag begonnen met de briefing en de theorie uitgelegd. Uiteraard onder het genot van een kopje koffie of thee. Daar is er voor iedere deelnemer ook de beschikking over een helm; men hoeft die dus niet zelf mee te nemen. Ook de uitgebreide lunch met lokale specialiteiten vindt hier plaats. Bij de ‘tracks’ staat bovendien een tipi tent met open vuur, een prima plek om even op te warmen en wat warms te drinken tussen de rijtrainingen door.