Noorwegen


Noorwegen is het noordelijkst gelegen land ter wereld met open water. Vriendelijke, nuchtere mensen, uniek natuurschoon en een gastvrij land waar je vrijheid ervaart zonder grenzen. In Noorwegen wordt wel eens gezegd ‘slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding’. Het kan er in de wintermaanden namelijk behoorlijk koud zijn. Een ervaring die wij als Nederlanders niet kennen. Noren zijn trots op hun culinaire tradities. Het is het land van de vis, maar probeer ook eens rendier en eland of het nationale gerecht Kjottkaker te vergelijken met de oer-Hollandse gehaktbal.

 

Enkele leuke weetjes:
  • De kustlijn is 2.650 km lang als de fjorden niet worden meegeteld. Tel de fjorden mee en de kustlijn wordt bijna 10 keer zo lang en in feite even lang als de kustlijn van Australië.
  • Als Noorwegen denkbeeldig om Oslo wordt geroteerd komt de Noordkaap (het noordelijkste punt) bij Rome te liggen.
  • In Nordland is Noorwegen (letterlijk) op zijn smalst: bij Hellemobotn (Tysfjord) is de afstand tussen het eind van de fjord en de grens met Zweden slechts 6,3 km.
  • Noorwegen is negen keer zo groot als Nederland qua oppervlakte en er wonen nog geen vijf miljoen mensen!

 

Geilo

Gedurende het evenement zullen wij verblijven in het plaatsje Geilo. Geilo is een levendige wintersportplaats op 800 m hoogte, gelegen in het centrum van Noorwegen en geldt als één van de oudste wintersportgebieden. Ondanks het feit dat Geilo bekend staat als een uitstekend skigebied hoef je niet te skiën om je te vermaken. Trek de natuur in met paarden, rendieren, honden of per sneeuwscooter en ervaar een unieke belevenis. Er is een uitgebreid activiteiten programma. Ook après-ski in Geilo is populair en gevarieerd met gezellige pubs, cafés en restaurants. Bezoek de website: www.geilo.no

 

De activiteiten locatie Dagali

foto: De activiteiten locatie Dagali

Dagali

Dagali is een klein bergdorpje op 875 m hoogte in Skurdalen, 24 km van Geilo, omringd door ongerepte natuur. Op 3 km afstand ligt Dagali skicentrum met enkele liften en pistes en de populaire sleetjeshelling. Sneeuwscootertochten zijn een geweldige bezigheid hier. Elke ochtend vertrekken wij richting Dagali. Daar zullen alle activiteiten plaatsvinden. Op zowel het vliegveld als op de aangrenzende rivier hebben wij prachtige banen aangelegd.

 

Highland Hotel

Bekijk de website van het hotel. Voor het verblijf hebben wij het Highland Hotel geboekt in Geilo. Midden in de bergrijke omgeving van Geilo is dit een perfect uitgangspunt voor een aantal avontuurlijke dagen. De kamers zijn voorzien van alle luxe en gratis WiFi en waarschijnlijk het allerbelangrijkste: een heerlijk bed. Daarnaast beschikt het hotel over een gezellig ingerichte bar en kunnen de liefhebbers even een baantje trekken in het zwembad of uitpuffen in de vernieuwde spa (met sauna uiteraard).